O EXTRUGASA GA?A A CUNTIS, ASEGURÁNDOSE O 1º POSTO DA LIGA NO ECUADOR DA MESMA, GRACIAS A UNHA BOA DEFENSA E Á VELOCIDADE DE FELIPE

Publicado por fru en

EXTRUGASA RIO ULLA = 62
Gulli (10), Peñaño (4), Diego (2), Victor (3), Pino (10), Pedro (-), Juanjo (-), Santi (2), Nacho (4), Feli (16) e Pepi (11).

CAFETERIA DON MANUEL – CUNTIS = 49

Os cesureños impuxéronse nun partido que, logo de 10 anos, é un partido de rivalidade sana, catalogándoo de ??derbi? entre os 2 equipos, e que ningún quere perder. Desta vez Cesures sorprendeu ós de Cuntis cunha defensa individual moi forte todo o partido, excepto a primeira xogada en zona. Ademais Felipe rompeu o marcador tanto no 1º cuarto coma no 3º, polo que foi o MVP deste encontro.

Comenzou o partido, e coma deciamos, os cesureños en individual, presionanado ó base cuntiense a todo campo para non deixalo xogar, logran un primeiro parcial de 12 ?? 0 en 7 minutos. Felipe con 3 contrataques foi unha clave, pois no xogo estático as defensas se imponían ós ataques. Santi e nacho aburriron ós pivots cuntienses Pereira e Marcos. Nos ultimos 3 minutos Cuntis fixo 4 puntos e o marcador ó remate do cuarto era 14 ?? 4.

No 2º cuarto, e Cesures movendo o banquillo foron Pino, Diego, e Peñaño os que anotaban en ataque, mentras que Cuntis se iba entonanado e tamén anotaba, sendo un cuarto mais igualado en anotación., 12 ?? 11para os locais, que cegaron ó descanso, logo de ter diferencias de 14 puntos, 26 – 15 gracias a unha tripla final dos cuntienses.

Parecía todo feito, pero unha páxara local no ataque no inicio do 3º cuarto, levou a Cunis a empatar o encontro a 28 no minuto 25, logo de un parcial de 2 ?? 13, momentos onde nin o tiro exterior entraba, nin o xogo interior lograba posicións boas de tiro, de ahí que Cuntis lograra o parcial. Outra vez apareceu Felipe e en 30 segundos foi quen de anotar unha tripla, e logo de poñerlle un tapón ó base de Cuntis e ca mesma anotar o contraataque. Cesures logrou coller 5 ?? 7 puntos de renda arriba que se mantiveron ata o final do cuarto: 37 ?? 32.

O periodo final foi calcado ó final do 3º cuarto: outra vez defensa axfisiante dos cesureños, e en ataque por fin os pivots locais Pino e nacho apareceron: Así no minuto 33: as diferencias rondaban os 10 puntos: 45 ?? 36. Diferencias que se foron ampliando según pasaba o tempo: (min 38: 57 ?? 40). No último minuto e xa con 2 rapaces na pista, os de Cuntis buscan deter o partido con tiros libres, e eles tirar de 3 puntos. Seu base logra anotar 2, quedando o marcador final nun 62 ?? 49.

Iniciase a 2ª volta para seman: e por cuestións de calendario, e de cambiar a orde dos encontros no seu momento, imos recibir para semana ó unico equipo que nos derrotou, o Cambados por 56 ?? 43 e que vai 4º na liga, e dentro de 2 recibimos tamén ó 3º clasificado: o BBC de Vilagarcia.

Categorías: Basket Río Ulla