Practicamente rematada a obra da rúa Novo Núñez.

Con fondos do plan anticrise da Deputación foi arranxado este espazo na rúa José Novo Núñez de Pontecesures onde se atopa un monumento do Apóstolo Santiago que está no percorrido do Camiño Portugués da Ruta Xacobea, xa nas proximidades da ponte interprovincial. Colocouse un novo solo de lousas de pedra e unha nova iluminación no propio solo que alumea a estatua e a fachada da vivenda de pedra próxima ensalzando o monumento e a contorna. Agora só queda colocar o mobiliario urbano.

Esta entrada fue publicada en Concello y etiquetada como , , . Guardar el enlace permanente. Trackbacks están cerrados, pero puede publicar un comentario.

4 Comentarios

  1. pontecesurex
    Escrito el 9-03-2011 a las 20:50 | Enlace permanente

    Menuda maneira de arder os cartos, por Dios, pero que necesidade habia de arrancar aquelo que ali habia e volver a poñelo…
    Non sobrara nestes momentos onde metelos.

  2. Luis Angel Sabariz Rolán
    Escrito el 9-03-2011 a las 22:58 | Enlace permanente

    Pues el espacio este quedó bien. Se cambió el piso de loseta ya muy deteriorado por piedra, se retiró un cierre de hormigón que afeaba el monumento, se retiraron las vallas oxidadas y se sustituyó el viejo báculo de alumbrado por una iluminación desde el suelo que ensalza la estatua y la fachada de la casa. Ahora hay que colocar algún banco y una jardinera, por ejemplo.
    ¿Qué tu consideras lo realizado innecesario, “pontecesurex”?. Otra mucha gente alabó la actuación. Fundamentalmente dicen que, de noche, con el nuevo alumbrado la zona queda de maravilla.

  3. papagos
    Escrito el 10-03-2011 a las 10:43 | Enlace permanente

    Dende logo menudo lumbrera o que diseñou aquel arranxo, estaba mellor antes. Quedou unha plaza a retales, por un lado a pedra e por outro a loseta do remate da acera. O alumbrado non e o apropiado para un monumento desas características. Dende logo quedaría mellor restaurar o antiguo cierre da estatua.

  4. Luis Angel Sabariz Rolán
    Escrito el 10-03-2011 a las 17:54 | Enlace permanente

    O espazo acondicionado de Novo Núñez non debe ter a consideración de praza, e por iso respéctase a beirarrúa de Víctor García. A estatua penso que luce agora moito máis e o alumeado dende o solo axuda ao seu ensalzamento. Co mobiliario urbano mellorará
    Queda ademais un detale para a lembranza, “papagos”: o buzón de Correos.

Antes de comentar lembra as Normas de uso.
En Pontecesures.net cremos que a verdade non é propiedade de ninguén, senón que se constrúe entre todos. Por iso, tamén estamos convencidos de que a participación dos lectores e lectoras engade outro valor aos contidos. Pero este xogo ten as súas regras. O insulto, as descalificacións persoais e a linguaxe despectiva atrancan a comunicación libre. O diálogo establécese sobre as ideas, non sobre quen as emite. Por esta razón, eliminaremos os comentarios que non favorezan a liberdade e o razoábel intercambio de opinións. En beneficio da participación e do debate.

Publicar un Comentario

Tu email nunca se publicará ni se compartirá. Los campos obligatorios están marcados con un *

*
*

Puedes usar estas etiquetas y atributos HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>