O Extrugasa impón en A Lama a súa veteranía: 76 – 84

* A LAMA = 76
* EXTRUGASA RIO ULLA = 84

Gulli (9), Peñaño (13), Diego (12), Victor (2), Pino (19), Pedro (-), Juanjo (-), Santi (9), Arturo (6), Feli-no (14).

Victoria mais difícil do esperado ante un equipo moi cambiado respecto ó do ano anterior, e que destacou polo súa altura e físico, así coma polo tiro exterior. Ademais contan dende hai 2 semanas cun xogador de case 2 metros que fixo moito dano dentro da zona do Extrugasa (19 puntos) e un aleiro tirador que fixo 31 puntos (6 triplas).

Iniciouse o encontro e nos primeiros 4 minutos o Extrugasa non foi capaz de anotar, mais pendentes dos ??arbitros? pois estes inda non están preparados para pitar un partido deste tipo (6 – 0). Foron os pivots do Extrugas Santi e Arturo os primeiros en anotar para recortar distancias (min 6: 10 ?? 7). A continuación o Extrugasa mellora en defensa e consegue poñerse por diante (10 – 13). Cegando ó ultimo minuto 4 arriba: 16 ?? 20, pero os locais empatan 20 ?? 20.

No 2º cuarto e o Extrugasa centrouse mais (22 ?? 25), pero 5 puntos seguidos do seu aleiro puxeron un 27 a 25 no minuto 15. A partir dese momento o Extrugasa colle unha diferencia en 3 minutos gracias a 2 triplas de Peñaño e 1 de Dieg, sumado ós contraataques un gran Felipe hoxe: (min. 18: 31 a 36). Arturo e Diego anotaron para chegar ó descanso mantendo os cesureños 4 arriba: 41 ?? 45.

Na reanudación, 2 triplas mais de Diego no 1º minuto poñen ó Extrugasa 10 arriba: 41 a 51, entrando nunha fase de partido onde Felipe e Arturo anotaban, mantendo as diferencias o Extrugasa entre 5 e 8 puntos (min 28: 49 ?? 56). Á falta de 1 minuto os locais póñense a 2 (57 a 59), pero o Extrugasa anota de tiros libres 5 puntos, facendo unhas defensas perfectas, acabando o cuarto 57 a 64.

No derradeiro, seguiu a boa defensa do Extrugasa que, gracias á velocidade de peñaño e felipe anotan un parcial de 3 a 10 (min 34: 60 ?? 74). Os locais acheganse de novo ata os 8 puntos (min 26: 67 a 75), a base de triplas á desesperada, ate o que o Extrugasa apretou e puso un 73 a 82 no marcador quedando 2 minutos. Ahí os cesureños xogaron posesións largas e superon gañar 76 a 84.

O Domingo toca Lalín, e gañando alá o Extrugasa situaríase nos 3 primeiros postos, con 2 partidos aprazados por disputar. Esperemos que sigua a racha, e que coma hoxe os veteranos, sobre todo os pivots Arturo e Pino sepan ser veteranos en ataque sen entrar nas provocacións dos laninenses.

Categorías: Basket Río Ulla