Gulli (18), Peñaño (7), Pedrito (-), Diego (2), Victor (3), Pino (10), Pedro (-), Juanjo (4), Santi (2), Arturo (12), Pepi (6).

LA NOCHE BALONCESTO PORTONOVO = 47

100_8046-web.JPG
 Gulli e Peñaño, directores de xogo do equipo, nun adestramento

O trio Gulli Arturo e Pino lideraron a victoria ante un Portonovo que se viu superado polo Extrugasa, que foi capaz de gañar todos cuartos do partido,eso si por diferencias mínimas. 16 a 14, 18 ?? 12, 13 ?? 9 e 17 ?? 12 foron os parciais.

Comenzou o encontro e o Extrugasa tiña mínimas diferencias (5 ?? 2, 9 ?? 5). Arturo dentro da zona e Gulli (2 triplas) e Pepi levaron o peso anotador ante un Portonovo que defendia en individual e aproveitaba os erros locais para sair ó contraataque. Esta igualdade quedaba reflaxada no marcador ó final do cuarto: (16 ??14).

O peor momento do partido para os locais foi no inicio do 2º cuarto, que non estaban xogando mal, pero non sumaban puntos, mentras que Portonovo fixo 7 puntos consecutivos, collendo 5 puntos de diferencia (min 13: 16 ?? 21. Apareceu Peñaño cunha tripla e dirixindo ben ó equipo. A elo se lle sumou un cambio a zona 2 ??3 e o equipo foi outro: os visitantes non estaban acertados en ataque, mentras que era o Extrugasa quen facía un xogo efectivocon bos lanzamentos a canasta. Gulli con outra tripla, que adiantou de novo os locais (min 16: 26 ?? 24). Quedando mais de 3 minutos para o descanso e o Extrugasa fixo un parcial de 8 ?? 2 coa canasta final de Pino.

O 3º cuarto empezou frouxo para ambos equipos, pois logo dos 5 minutos iniciais foran capaces cada un de anotar 3 puntos (min 25: 37 ?? 29). As diferencias mantiñanse ns 6-8 puntos, ata que Gulli con 5 puntos seguidos puxo ó Extrugasa 11 arriba xusto antes : 46 ?? 35. Un tiro libre de Arturo deixou o remate do cuarto cun 47 ?? 35.

O ultimo cuarto o Extrugasa administrou a ventaza, permitindo que xogaran os xogadores que non participaran no encontro (Victor, Pedro), mentras que adquirian maior difrencia. Gulle dende o posto de base (4 puntos) e Pino no poste (8 puntos) puxeron a veteranís para sacar o partido sen problema.